Friday, February 20, 2015

Dansk Julemad

I December måned spiser man julefrokost sammen med familie og venner. Det er en stor forkost hvor man spiser smørrebrød eller rugbrød med forskellige ting ovenpå, for eksempel: smør, leverpostej, forskellige slags fisk, æg, tomater, og andre ting.



I Danmark spiser man Julemad på den 24. December om aftenen. Hver familie spiser næsten den samme ting. Den traditionale hovedret er flæskesteg. Mange danske familie spiser flæskesteg men andre danske familie spiser gåsesteg eller andesteg  i stedet for. De har også både brunede og hvide kartofler, og rødkål. Desserten er risalamande som er risengrød med mandler, fløde, vanilje. Man hælder kirsebærsovsen ovenpå.
Mange opskrifter for jul kommer fra en kogebog der hedder Frøken Jensens kogebog.

Vi hygge os. Vi holde hinanden i hånden og synger og danse rundt omkring juletræet. 


1 comment:

  1. familie hedder familier i flertal. Ellers en meget fin blog.

    ReplyDelete